VLIEGCOACH

Ons protocol

Het protocol dat wij gebruiken om vliegangst te behandelen is gebaseerd op technieken uit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en EFT (Emotional Freedom Techniques, het best te omschrijven als acupunctuur zonder naalden) .
Deze technieken zijn gecombineerd tot een bijzonder effectief protocol om vliegangst op een snelle en pijnloze manier op te lossen.

Hoe doen we dat?

Als eerste gaan we in op vragen die je hebt over vliegen, zoals: hoe vliegt een vliegtuig, wat is turbulentie, enz. Door de antwoorden op dit soort vragen kan al een vermindering van de angst optreden. Een deel van de angst kan immers ontstaan door onbekendheid met het vliegen.

Daarna onderzoeken we waarvoor je eigenlijk bang bent. Als we dat weten, dan gebruiken we je verbeeldingskracht om deze angst op onderbewust niveau weg te nemen. Snel en zonder pijn. En mocht tijdens dat proces de spanning eventueel te hoog oplopen, dan gebruiken we EFT om deze spanning weg te nemen of te verminderen.

Kenmerkend voor vliegangst (en voor bijna alle fobieën) is dat je wel weet dat je angst onlogisch is, maar dat je desondanks toch bang bent. Dat komt omdat je angst in een ander gedeelte van je brein is gesitueerd dan het logische nadenken. Door je angst precies in dit (onderbewuste) gedeelte aan te pakken werkt deze methode pijnloos, snel en uiterst effectief en hoeft geen gebruik te worden gemaakt van exposure-technieken.

Ter geruststelling, wat doen we niet

We gaan niet vliegen.
We gaan je niet een 3-D bril opzetten.
We gaan je niet blootstellen aan je angsten.
We gaan niet psychologiseren.

Ter geruststelling, wat mag er wel

Tijdens de uitvoering van het protocol mag je altijd onderbreken.
Als je dat fijn vindt, mag je gerust iemand meenemen.